Nieuws en info

Nul gaatjes voor je kind, hoe doe je dat? Doe de test!

Publicatiedatum: 09-03-2020

Meer dan twee op de drie kinderen in Nederland heeft voor zijn 18e verjaardag minstens één gaatje in het gebit.En dat terwijl je ze bijna altijd kunt voorkomen als je goed voor de mond van je kind zorgt. Weet jij hoe je dat doet? Doe de test! De test bestaat uit …

Lees verder over ‘Nul gaatjes voor je kind, hoe doe je dat? Doe de test!’

 

Coronavirus: gaat mijn afspraak nog door?

Publicatiedatum: 02-03-2020

Het coronavirus (COVID-19) krijgt meer en meer impact op het dagelijks leven, dus ook een bezoekje aan de tandarts, mondhygiënist of orthodontist is geen vanzelfsprekendheid meer.

Lees verder over ‘Coronavirus: gaat mijn afspraak nog door?’ op Allesoverhetgebit.nl

Waarom tongschrapen helpt tegen een slechte adem

Aften in de mond. Hoe ontstaan ze en wat moet je doen?

Het gebeurt iedereen wel eens: opeens heb je een raar wit plekje in de mond met een rode rand dat behoorlijk zeer doet. Goede kans dat het een aft is. En wie wel eens een aft heeft gehad, weet ook dat eten en drinken vaak pijnlijk is door dat rare kleine plekje of plekjes (want ze komen soms alleen en soms in hele groepen). Opvallend is trouwens dat mensen van boven de 40 minder vaak een aft krijgen.
Lees het hele artikel op www.gezondheid en co.nl

Miljoen gaatjes minder door belasting op frisdrank

Minder obesitas en diabetes zijn vaak gebruikte argumenten voor de invoering van een ‘suikerbelasting’ op zoete frisdranken. Zo’n belasting heeft ook effecten op de kwaliteit van ons gebit. Onderzoekers van het Radboudumc becijferden dat een extra belasting van twintig procent op zoete frisdranken een miljoen minder gaatjes oplevert.
Lees het hele artikel op www.gezondheidenco.nl